2 KULTAA JA PRONSSI SM-KILPAILUISTA

7.7.2019

Ottelun alle 21-vuotiaiden ja senioreiden sekä liikesarjojen SM-kilpailut 2019 pidettiin Vantaalla 6.7.

MUDO Lohjan Leevi Lindfors ottelun yksilösarjoissa kultaa ja pronssia.

MUDO Lohjan Elvi Ollila kultaa liikesajoissa (parisarja Eero Haleniuksen kanssa). Lisäksi Elvi pääsi finaaliin ja sijoittui 5. sija yksilösarjassa.

MUDO Lohjan Ehsanulla Ahmadi sijoittui myös ottelussa 5. Sijalle.

 

Uutinen aiheesta täällä
https://www.ykkoslohja.fi/tuplasti-taekwondon-sm-kultaa-ja-pronssi-lohjalle/

 

 

LIIKESARJAN KULTAA

MUDO Lohjan Elvi Ollila kultaa liikesarjoissa (parisarja Eero Haleniuksen kanssa). Lisäksi Elvi pääsi finaaliin ja sijoittui 5. sija yksilösarjassa. 

OTTELU KULTAA JA PRONSSIA

Leevi Lindfors saavutti kultaa miesten alle 21-vuotiaiden yli 78 kg sarjassa. Alle 78 kg sarjassa hän sai pronssia. Samalla Leevi teki historiaa myös nykysääntöjen valossa Suomessa. Yhden ottelun aikana saatiin yhteensä 96 pistettä ja jatkoajalla 2 lisää. Normaalisti kun katsotaan otteluita niin pisteet ovat siellä 10-30 välillä. Suorituspisteitä ottelussa saa:

– vartaloon osuvasta lyönnistä 1 piste
– vartaloon osuvasta potkusta 2 pistettä
– päähän osuvasta potkusta 3 pistettä
– vartaloon osuvasta selän kautta pyörähtävästä potkusta 4 pistettä
– päähän osuvasta selän kautta pyörähtävästä potkusta 5 pistettä

Pääkontakti on sallittu. Ottelija ei kuitenkaan saa pyrkiä tyrmäämään toista ottelijaa päähän suuntautuneella potkulla. Lisäksi vastustajan tekemät kaatumiset sekä muut virheet tuovat pisteen.

Leevin Ottelu eteni vauhdittaaksti, ja pisteet olivat:

1. Erän jälkeen 7-26

2. Erän jälkeen 24-37

3. Erän jälkeen 48-48

Kun pisteet ovat tasan, mennään jatkoajalle ja ensimmäiseksi pisteen tehnyt voittaa ottelun.

Jari Seppälä, joka on erittäin kokenut otteluvalmentaja, piti huolen Leevin valmentamisesta ottelun aikana. Jari sanoikin Leeville kannustaen heti ensimmäisen erän jälkeen että

Piste-ero on mahdollista kuroa kiinni, mutta on tehtävä enemmän töitä.

Monta muuta ajatusta vaihtoivat erätauolla ja niin Leevi ottelun aikana kokosi itseään ja jatkoi seuraavat erät eroa kirien. Omin sanoin Leevi kommentoi lyhyesti: Enpä itse oikeen edes tajua kuinka tuossa 3. erässä sain kurottua itseni tasatilanteeseen.

Ehsanulla Ahmadi osallistui myös kahteen sarjaan, mutta jäi harmittavasti ottelun päähän mitaleista. toisessa ottelussa Ehsanulla oli 4 pistettä johdossa, mutta yhden virheen seurauksena vastustaja teki 6 pistettä.

Pisteiden katsominen kesken ottelua, eli pään kääntäminen sekunniksi vastustajan suunnalta kostautui. Tällaisia virheitä tapahtuu usein tilanteessa, kun ottelija haluaa itse nähdä missä ottelu etenee. Mutta näin kovatasoisissa otteluissa sekuntikin ratkaisee. Taekwondossa potkut ovat nopeita ja sekunnin murto-osan reagointikyky siihen yhdistettynä on tällaisissa tilanteissa vahingoksi, sanoo Vesa, joka tarkkaili ottelua vierestä.