KILPAILEMINEN

KILPAILEMINEN JA SIIHEN HARJOITTELU

Taekwondossa on kaksi pääkilpailumuotoa. Liikesarja ja ottelu. Kilpailuja järjestetään Suomessa tasaisesti, ja parhaiten niiden ajankohdat löytää Suomen Taekwondoliiton tapahtumakalenterista.

HARJOITTELU KILPAILUJA VARTEN

Seuramme harjoittelu on monipuolista ja moni perustekniikankin harjoittelu auttaa valmistautumaan kilpailemiseen.

Peruskunto, liikkuvuus ja moni muu asia ovat tekniikoiden lisäksi asioita, joilla luodaan perustaa kilpailemiseen.

Meillä on harjoituksia 4 päivänä viikossa, 6 eri harjoitusta. Lähes jokaisessa harjoituksessa (4 päivänä viikossa) on mahdollista soveltaa harjoitusta omaan kilpailumuotoon ja valmentajilta saa siihen apua. Valmentaja ensisijaisesti kuitenkin ohjaa harjoituksen pääaihetta, mutta seuramme mustat vyöt, jotka itse harjoittelevat kilpailuja varten, auttavat myös tilanteen mukaan.

LIIKESARJAKILPAILIJAT (Valmentajina Vesa, Timo ja avustaen Naam ja Keni)

OTTELUKILPAILIJAT (Valmentajina Jari, Timo, Vesa ja avustaen Slava

Harjoitusajat 12.1.2019 alkaen

• Keskiviikkona 17:15-18:15, Fysiikka, rasittava
• Torstaina 18:30-19:30, Poomse ylemmät vyö (ottelua ohessa)

• Lauantaina 10:30-11:30, Perustekniikka ja perhetunti

• Lauantaina 11:30-13:00, Ottelu (suojat mukaan)
• Sunnuntaina 11:00-12:30, Perustekniikka, perhe ja mahdollinen ottelu toisella puolella
• Sunnuntaina 12:30-13:30, Poomse, kaikille

KILPAILUUN OSALLISTUMINEN - MUISTA KERTOA HALUKKUUDESTA !

Suurimpaan osaan kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja, ilmoittaudutaan www.tpss.eu -palvelun kautta. Vesalla on seuran tunnukset sinne. Kilpailukutsussa on ilmoitettu viimeinen ilmoittautumispäivä sekä kilpailusarjat. Kilpailukutsuun on yleensä linkki Suomen Taekwondoliiton etusivulla, tapahtumakalenterissa sekä tpss palvelussa.

Kilpailuun osallistumiseen tarvitaan voimassa oleva lisenssi, jonka harrastaja voi itse hankkia aina vuoden alussa tai vuoden aikana. Lisäksi tietysti kilpailijalle on oltava sopiva sarja. SM-kilpailuhin ja liigasarjoihin osallistujilta edellytetään myös urheilijasopimus, joka on urheilijan, seuran ja liiton kolmikantasopimus.

Lisäksi seuroilla on salikilpailuja, joihin jokainen voi itse osallistua yleensä www-sivujen kautta etukäteen. Ne ovat hyviä kilpailuja vasta-alkajille. Myös niistä löytyy tietoa liiton www-sivuilta.

 

KILPAILUN OSALLISTUMISEN KUSTANNUKSET

Harrastaja vastaa itse kaikista varuste-, matka-, ruokailu- ja osallistumismaksuista. Seura on joinakin vuosina tukenut osallistumismaksun osalta kilpailijoita, joten aina ennen kilpailua kannattaa kysyä kulloinkin voimassaolevaa kilpailukohtaista käytäntöä. Osallistumismaksu on yleensä 30-50 eur/kilpailusarja, johon osallistuu.

 

KILPAILUN VARUSTEET

OTTELU

Ottelukilpailuissa on oltava pyyhe, juomapullo, ottelusuojat (sääri-, kyynärvarsi-, ala- ja hammasuojat sekä hanskat ja ottelusukat. Usein myös kutsun mukaan kypärä. Liiga ja SM kilpailuissa on e-kypärä järjestäjän toimesta kuten e-panssaritkin. Ottelukilpailussa on valmentajan pakollinen läsnäolo ottelijan turvaksi. Alle 18-vuotiaalla on myös oltava huoltajan suostumus jokaiseen ottelukilpailuun kirjallisesti ennen kilpailun alkamista. Usein myös kypäriä on lainattavissa. E-sukat on myös oltava, ja niiden hinta on n 50-60 eur.

Suojien arviohintoja ovat kilpailussa vaadittava paketti n 90 eur (sääri, kyyner, ala ja hammas) ilman sukkaa, panssaria, ja kypärää. Seuran kautta voi varusteita tilata, koska seura saa alennusta joidenkin toimittajien myyntipisteistä.

LIIKESARJA

Liikesarjakilpailuissa riittää virallinen hyväksytty Taekwondopuku ja vyö. Juomapullo on hyvä olla mukana.

 

HARRASTAJAT PERUSTEKNIIKAT
Samalla on hyvä myös muistaa, että vuokokeisiin on suositukset olemassa. Mestarimme ohjeita seuraten, tarvitaan vyöarvoja varten monipuolista lajiosaamista, eikä pelkästään kilpaileminen ja yhden osalaluuen erinomainen hallinta riitä vyöarvon saavuttamiseen.  Vyö on todistus siitä, että on sen mukainen tietotaito hallussa. 

 

Mikäli sinulla on jotain kilpailemiseen liittyvää kysyttävää, niin kysy rohkeasti harjoituksissa siitä valmentajilta suoraan.

 

KILPAILUMENESTYSTÄ

Kilpailijoilla on seurassamme hyvät mahdollisuuden harjoitteluun. Yksi osoitus siitä on myös kilpailumenestys niin SM tasolla kuin perus harrastajien joukossa.

 

Juttu Ottelukilpailuista

Juttu Liikesarjakilpailuista

 

 

LINKKEJÄ

 

Suomen Taekwondoliitto

etusivu, jossa on uutisissa kilpauista ja leireistä infoa. 

 

Tapahtumakalenteri

Jossa näkyy tulevat kilpailut aikajärjestyksessä

 

TPSS

Sivusto jonka kautta ilmoittautumiset kilpailuihin tehdään, ja täällä näkyy myös  ilmoittautuneet kilpailijat on line

 

Materiaalisalkku

Suomen Taekwonfoliiton jäsenseurojen harrastajille tarkoitettu sivusto, jossa myös urheilijasopimukset. Sivun vasemmassa reunassa myös linkkejä sääntöihin ja moneen muuhun.