Ilkka Korhonen, 1 Dan

lkka Korhonen, 1. Dan, Vok 1

Ilkka on aloittanut taekwondon jo 11-vuotiaana vuonna 1989, suomen taekwondounionissa jossa pääopettajana toimi Dae-Jin Hwang joka toi lajin Suomeen. Nuoruusvuosien ajaksi lajin harjoittelu jäi tauolle vuosikymmeniksi mutta taekwondo ei ikinä lähtenyt Ilkasta.

Hän on suorittanut VOK 1-tutkinnon (Valtakunnallinen ensimmäisen tason valmentaja- ja ohjaajakoulutus). 

Ilkalla on kokemusta myös muista kamppailulajeista, lähinnä shotokan kase-ha karatesta, aikidosta ja hontai yoshin-ruy jujutsusta. Keski-iän kynnyksellä hän aloitti taekwondon uudestaan, joka sekin keskeytyi muutamaksi vuodeksi vaikean fibromyalgian vuoksi. Tästä hän ei kuitenkaan lannistunut ja yhteys Lohjan mudoseuraan säilyi kunnes harjoittelua hän pystyi taas jatkamaan. Nykyisin voi kisata myös liikesarjoissa, joka oli Ilkan nuoruudessa vasta haaveena. Nyt Ilkka pääseekin kisaamaan, toistaiseksi harrastajasarjoissa ja yli 30-vuotiaiden diesel-sarjassa.

Vyökokeissakin on tullut käytyä silloin tällöin, niillä pääsee kokemaan edistymisen tunnetta niinkuin kisoissa että treeneissäkin. Ilkka käy para-aikaa (2022) 1. tason ohjaajakurssia, josta on ollut hyötyä treenien vetämisessä.

Nyt jo 44-vuotiaana harrastajana kärsivällisyyttä tarvitaan että paikat pysyvät kunnossa, samaa periaatetta hän pyrkii noudattamaan valmentamisen yhteydessä: erilaiset ihmiset erilaisine taustoineen otetaan huomioon. Kukaan ei ikinä voi olla täydellinen. Ilkka toimii apuohjaajana ja satunnaisesti vetää harjoituksia.”