Vesa Suomalainen, 3 Dan

LOHJA Vesa Suomalainen

(3.dan, Kukkiwon 3rd class Taekwondo Instructor)

Vesa Suomalainen on nuoruudessaan ollut kova junioriurheilijana ja uintimitalisti useina vuosina 80-luvulta. Oman uintiuran loputtua Vesa jatkoi lähes 10 vuoden ajan lasten ja nuorten valmentajana, suorittaen myös seuraohjaajan ja SVUL-lajivalmentajan tutkinnot. Kamppailulajeista harrastuksiin ovat kuuluneet myös Judo, Hankido, Hankumdo ja Hapkido. Taekwondo on kuitenkin vienyt sydämen ja samalla myös koko perhe on löytänyt tien harrastuksen pariin.

Vesa on käynyt Koreassa Foreigner's Taekwondo Instructor -kurssin sekä suorittanut Suomen Taekwondoliiton junioriohjaaja tutkinnon ja on toiminut opettajana Taekwondossa ollen myös Naam Suomalaisen henkilökohtainen valmentaja. Naam on 2002 syntynyt Taekwondo lupaus, nuoresta iästään huolimatta voittanut jo useina vuosina SM-kultaa liikesarjoissa sekä neljänä vuotena mitaleja Pohjoismaiden Mestaruuskilpailuista myös PM kultaa veljensä Keni Suomalaisen kanssa 2016. Vuonna 2016 Naam osallistui liikesarjojen MM-kilpailuihin ja sijoittui pisteillä katsottuna jaetulle 13 sijalle, 12 pääsi finaalikierroksille sekä vuonna 2018 MM-kilpailuissa 9 sijalla.

Vesa on liikkunut mukana maajoukkueen kanssa vuodesta 2014 alkaen ja toiminut vuodesta 2017 alkaen Suomen maajoukkueen joukkueenjohtajana kiertää lähes kuukausittain maajoukkueen leireillä ja kilpailuissa joukkueen kanssa. Tämä on tuonut hyvää kokemusta huippuvalmentajien ja kilpailijoiden toiminnasta ympäri maailmaa.

Taekwondon ohjauksen lisäksi Vesa toimii B-tason liikesarjatuomarina. Vesa on myös Suomen Taekwondoliiton Harrastajavaliokunnan jäsen 2014-2017 ja vuonna 2015-2017 toimii valiokunnan puheenjohtajana edistäen Taekwondon kehittämistä kansallisella tasolla arvostetuksi ja näkyväksi urheilulajiksi, joka tarjoaa laadukkaita liikunta- ja urheilupalveluita kaikenikäisille.

Vesa on käynnistänyt Jari Seppälän kanssa Mudo ry:n toiminnan 2014, toimii Mudo Lohjan pääopettajana sekä hallituksen puheenjohtajana.