LOHJA OPEN ONNISTUI - WOW

14.3.2016


Länsi-Uusimaa 15.3.2016 Urheilusivuilla
Länsi-Uusimaa 15.3.2016 UrheilusivuillaTaekwondo viikonloppu Lohjalla toi Lohjan Mudolle mitaleja: 4 kultaa, 3 hopeaa ja 1 pronssi

YKKÖSLOHJA KIRJOITTAA LOHJAOPEN 2016 TAPAHTUMASTA

 

Taekwondo viikonloppu Lohjalla oli lohjalaismenestystä

YKKÖSLOHJA 14.03.2016 - 08:19

Taekwondo viikonloppu Lohjalla toi Lohjan Mudolle mitaleja:
4 kultaa, 3 hopeaa ja 1 pronssi

Lohjalla harrastettiin Taekwondoa koko viikonloppu hienosti. MUDO ry isännöi lauantain liikesarjaleiriä sekä sunnuntaina Lohja Open 2016 -ranking kilpailuja Mäntynummen Liikuntahallissa.

 

LohjaOpen kilpailujen toimitsijat onnellisina onnistuneen tapahtuman jälkeen.

LIIKESARJALEIRI LAUANTAINA

Lauantain leirille osallistui lapsia ja aikuisia, keltavöisistä mustavöisiin harrastajia. 40 harrastajan joukkoa valmensi moninkertainen Suomen Mestari Olli Siltanen, joka kommentoikin leiriä lyhyesti

- Oli todella kiva vierailla Lohjalla ja valmentaa motivoituneita ja innostuneita harrastajia.

Olli kehui myös Mäntynummen liikuntahallia ja kertoi sen olevat erittäin hyvin soveltuvat tällaisten leirien ja tulevan kilpailun pitämiseen.

MUDO on useita kertoja tuonut Lohjalle huippuvalmentajia niin Suomesta kuin ulkomailta.

- Harrastajien kehittymisen etu on se, että saavat erilaisilta ohjaajilta oppia. Se avartaa tietämystä samalla myös Taekwondon monimuotoisuuteen. Me haluamme että harrastajamme osallistuvat leireille ja kilpailuihin myös seuran ulkopuolelle, se on kaikkien etu, kertoo Vesa Suomalainen, jota toimii MUDO ry pääopettajana sekä on samalla yhdistyksen puheenjohtaja.

Vesa valittiin viime viikolla myös Suomen Taekwondoliiton Liikesarja koordinaattoriksi, ja hänen vastuullaan on jatkossa toimia Liiton edustajana myös kilpailujen järjestämisissä. Vesa on myös Suomen Taekwondoliiton Harrastusvaliokunnan puheenjohtajana jo toista vuotta, Harrastusvaliokunta koordinoi ja kehittää taekwondon harraste- ja terveysliikuntaa valtakunnallisesti. Tärkeimmät tavoitteet ovat taekwondon edistäminen kuntoliikuntana sekä harraste- ja terveysliikunnan näkökulmista lähtevä leiri- ja kilpailutoiminta. Myös laadukas seuratoiminta sekä seurojen välinen alueellinen yhteistyö kuuluvat tavoitteisiin

RANKING LIIKESARJAKILPAILUT SUNNUNTAINA

MUDO ry kilpailijoita osallistui kisaan 12. Joukossa oli paljon kilpailuja kokeneet Naam, Keni sekä Vesa Suomalainen. Mukana oli iso joukko uusia kilpailijoita, ihan ensikertalaisiakin kuten Jansson Timo ja Kirsi, Koivisto Mirle, Laineste Iris, Aino Kataja, Emilia Hirsivaara sekä Sara, Anton ja Timo Hyvärinen.

Ranking Sarjoissa Naam Suomalainen otti Tyttöjen 12-14-vuotiaiden sarjassa kultaa, 12-17-vuotiaiden ryhmäsarjassa kultaa sekä parisarjassa Keni veljensä kanssa pronssia.  Keni sai omassa henkilökohtaisessa 12-14 vuotiaiden sarjassa hopeaa kuten lasten isä Vesa Suomalainenkin nappasi hopeaa miesten yli 40-vuotiaiden sarjassa.

Ensikertalaisten kokemattomuudesta ja kovista paineista huolimatta toivat he myös mitaleja Lohjalle. Ilvesten , alle 14-vuotiaiden lasten sarjassa Iris Laineste otti kultaa. Samassa sarjassa Anton Hyvärinen tuli neljänneksi, Sara Hyvärinen kuudenneksi ja Aino Kataja seitsemänneksi.

Timo ja Kirsi Jansson olivat harrastajien ylempivöisten parisarjassa neljännelle sijalla ja Timo kilpaili itsensä myös henkilökohtaisessa puna- mustavöisten miesten sarjassa viidenneksi.

Mirle Koivisto toi kultaa keltavöisten naisten ja miesten yhdistetystä sarjassa. Timo Hyvärinen toi hopeaa samasta sarjasta. Mirle olikin yllättynyt ja tyytyväinen omaan sijoitukseensa.

- Päätin mennä kilpailemaan koska halusin kokeilla mihin pystyn sekä halusin näyttää pojille mallia. Aina kannattaa yrittää vaikka kuin paljon jännittäisi. Lopputulosta ei koskaan tiedä etukäteen. Nythän meillä Tobias yrittää kovin tehdä ykkös-poomseta ja haluaa päästä kilpailemaan. En oikein tiennyt mitä pitäisi odottaa, kun en ollut koskaan ollut taekwondo kisoissa tätä ennen, mutta toivoin, että muistaisin kaikki sarjat ja ennen kaikkea uskaltaisin. Fiilikset olivat siis, kuten voit arvata, hyvin jännittyneet ennen kisaa ja kisan aikana, mutta kun esitys oli ohi, tuntui siltä, että voisin tehdä vaikka mitä. Pääsinhän yli jännityksestä ja uskaltauduin. Tietty tekniikkaa pitää vielä hio, mutta on ainakin hyvä alku, kertoi Mirle hymyssä suin.

MUDO on alusta asti seuran toiminnassa kannustanut niin lapsia kuin aikuisiakin rentoon ja iloiseen harjoitteluun Taekwondon parissa.

- Vaikka Taekwondo on itämainen kamppailulaji, on se myös moderni kamppailulaji jota harrastaa maailmalla yli 70miljoonaa ihmistä. Meillä MUDO iloisen ja rennon ilmapiirin avulla kasvaa liikunnallisessa ja terveessä ympäristössä myös kilpaurheilijoita. Jokaisen kilpaurheilijan on vain tultava esiin harjoituksissa. Jo pelkkä kilpailuun osallistuminen iso kynnys. On iso kynnys mennä näyttämään osaamistaan isonkin yleisön ja kanssaharrastajien edessä arvostelevien tuomareiden antaessa vielä pisteitä tekemisistään. Itsensä voittaminen on askel jota tarvitaan myös perus elämäntilanteissa usein.

MUDO ry, Mäntynummen Liikuntahalli ja Lohjan Liikuntakeskus sai jälleen paljon kiitosta niin kilpailijoilta, valmentajilta, huoltajilta kuin tuomareiltakin tapahtuman järjestämisestä. Seurastamme olikin mukana järjestelyissä lähes 40 henkilöä.

- Tällaisen järjestäminen ei onnistuisi meidän mahtavia jäseniä ja heidän huoltajiaan. Tämä on sellaista Taekwondoa, jota minä rakastan, sanoo Vesa. Lisäten myös heti että,

- Hyvä porukka, hymyssä suin, yhteinen tavoite ja kovat tahto lopputuloksen saavuttamiseksi. Tämä on sitä oikeaa MUDO henkeä.

 

Iris Laineste, MUDO, alle 14-vuotiaiden lasten Ilves sarjan kultamitalisti tuulettaa.

Alla tuloksia sarjoista, joissa Lohjalaisia

RANKING SARJAT

Ind: Kadetit Female

1. Suomalainen Naam, Mudo Ry, 6,49

Ind: Kadetit Male

1. Halonen Daniel, Porin Taekwondoseura ry, 5,80
2. Suomalainen Keni, Mudo Ry, 5,68

Ind: Yli 40 Male

1. Huuskonen Matti, Espoo Hwarang Team Ry, 5,18
2. Suomalainen Vesa, Mudo Ry, 4,96

Pair: Parit, alle 17

1. EHT, Kuopio, Huuskonen Eevi / Koivistoinen Veeti, 6,60
2. Klaukkala, Pori, Tuokko Tara / Halonen Daniel, 6,10
3. Mudo Ry, Suomalainen Naam / Suomalainen Keni 5,96

Ryhmät, alle 17

1. EHT, Klaukkala, Mudo, Tuokko Tara / Suomalainen Naam / Huuskonen Eevi, 6,30

HARRASTAJASARJAT AIKUISILLE JA LASTEN ILVES SARJAT

Ind: Keltaiset

1. Koivisto Mirle, Mudo Ry, 5,68
2. Hyvärinen Timo, Mudo Ry, 5,30

Ind: Puna-mustat Male

1. Nuolioja Otso, Vihdin Taekwondoseura Ry, 6,25

. . .

5. Jansson Timo, Mudo Ry, 5,68

Parit, ylemmät

1. Vihdin Taekwondoseura Ry, 5,98

. . .

4. Mudo Ry, Jansson Kirsi / Jansson Timo, FIN 5,29

Ilves vihreät

1. Lehti Leo, Espoo Hwarang Team Ry, 5,49

. . .

5. Hirsivaara Emilia, Mudo Ry, 4,71

Ilves keltaiset

1. Laineste Iris, Mudo Ry, 5,59
2. Torppa Iiris, Klaukkalan Tae Kwon Do Ry, 5,35
3. Punaganti Aniish, Espoo Hwarang Team Ry, 5,12
4. Hyvärinen Anton, Mudo Ry, 5,12
5. Nygren Erika, Saariston Taekwondo Park Ry, 5,10
6. Hyvärinen Sara, Mudo Ry, 5,04
7. Kataja Aino, Mudo Ry, 4,45