MUDO BLACK BELT CAMP TOI UUSIA DANEJA

22.8.2017

Mudo Lohjan Vesa Suomalainen ja Naam Suomalainen, suorittivat Taekwondossa 3. asteen mustan vyön eli 3. Dan. Myös Leevi Lindfors suoritti 1. asteen mustan vyön eli 1. Dan. Vyökokeissa olivat mukana myös seuran Timo Hyvärinen, joka suoritti 3.kup/sininen vyö punaisella raidalla ja Mika Ruotsalo, joka suoritti 4.kup/sinisen vyön. Espoo Mudo Academyn Kirsi Jansson suoritti myös 1. asteen mustan vyön eli 1. Dan.

 

20.8. Mudo Lohjan Vesa 49v ja Naam Suomalainen 15v, suorittivat Taekwondossa 3. asteen mustan vyön eli 3. Dan. Lisäksi 17-vuotias Leevi Lindfors suoritti 1. asteen mustan vyön eli 1. Dan. Vyökokeissa olivat mukana myös seuran Timo Hyvärinen, joka suoritti 3.kup/sininen vyö punaisella raidalla ja Mika Ruotsalo, joka suoritti 4.kup/sinisen vyön.

Espoon Mudo Academyn Kirsi ja Jonathan Johansson osallistuivat leirin lisäksi vyökokeeseen. Kirsi saavutti 1. Dan arvon ja Jonathanilla jäi yhtä onnistunutta murskauspotkua vajaaksi. Eli hänen osaltaan kokeen epäonnistunut osuus menee uusittavaksi. Jonathan oli sairastellut ennen koetta ja se ei voinut olla vaikuttamatta suorituksiin.

Vuokoe oli 2 päiväisen Mudo Black Belt Camp –leirin yhteydessä. Kun Ruotsissa ja Suomessa eri seuroissa tullaan korkeille vyöarvoille harrastamisessa, niin kaikista seuroista kutsutaan vyökokelaita leirille ja osa suorittaa samalla myös vyökokeen. Leirin ja vyökokeet pitää seurojen mestarit Ji-Pyo Lim ja Rahel Azad, joilla molemmilla on 40 vuoden kokemus lajista ja 7.Dan mustat vyöt. Yhteisillä leireillä ja vyökokeilla saadaan samalla varmistettua useiden eripuolilla olevien seurojen yhtenäisestä opetuksellisesta linjasta. MUDO on yli 10 vuotta tarjonnut ihmisille mahdollisuuden laadukkaaseen, sisältörikkaaseen sekä tehokkaaseen harjoitteluun. MUDO perustuu tasapainoon modernin länsimaisen harjoittelumetodin, klassisen aasialaisen taistelulajin sekä itämaisen henkisen voimaharjoittelun välillä – Sisäisen voiman kautta löytyy ulkoinen voima. Mestari Ji-Pyo Lim on hyvin tarkka siitä, että lajin harjoittelu tapahtuu turvallisesti, huolimatta sen kamppailulaji luonteesta. Metodit on suunniteltu ja harjoittelu kehittää motoriikkaa, ketteryyttä, voimaa ja koordinaatiota sekä antaa iloisen mielen. Samalla sisäinen voima, keskittymiskyky sekä itsekuri kasvavat.

Viikonlopun aikana katsastettiin 1-2 tunnin erillisissä harjoitussessioissa Taekwondon liikesarjat, potkutekniikat, ottelu, murskaus ja itsepuolustus kaikkien osallistujien kanssa. Jo tuona aikana mestarit seuraavat suorituksia ja tekevät arvioita vyökokelaiden osaamisesta ja harjoitteluasenteesta. Vyökokelaat saivat sitten leirin lopuksi vielä paineen alla tehdä kaikki osa-alueet mestareiden ja ison yleisön edessä. Mudossa vyökokeissa on hyvin harvinainen käytäntö myös se, että kaikki perheenjäsenet ja kaveritkin voivat avoimesti tulla seuraamaan kokelaiden suorituksia.

Leevi, Vesa ja Naam, jotka suorittivat korkeita vyöarvoja, saivat aloittaa potkutekniikoiden esittelyillä. Alussa kamppailulle tyypillisiä potkusarjoja ja sen jälkeen 10 potkun sarja ilmaan ja heti jatkona 30 sekunnin pito yläviistoon suorana tietyssä potkuasennossa. Tuolla testataan vartalonhallintaa ja tasapainoa.

Toisena osa-alueena oli itsepuolustus, jossa vastustaja teki kymmenen hyökkäystä ja niihin piti osata reagoida torjunnoin sekä iskuin ja potkujen voimalla. Vesa myös lennätti oman vastustajansa maahan muutaman kerran, joka ei ihan tyypillistä Taekwondossa ole, mutta mustilla vöillä sallitaan vapaat kamppailutekniikat itsepuolustuksen opettelussa.

Ottelussa oli yksi yhtäjaksoinen ottelu Taekwondon kilpailusäännöin täyskontaktilla. Se alkoi kahdeksalla minuutin ottelulla, usean minuutin tauoilla. Sen jälkeen oli kahdeksan minuutin ajan niin että vastustaja vaihtui lennosta minuutin välein. Sykemittari näytti Naamilla koko 8 minuutin ajan 176 – 198. Naam saikin tästä osa-alueesta paljon kehuja Mestareilta, jotka samaan hengenvetoon kysyivät Naamin kiinnostusta ottelupuolellakin.

Ottelusta väsyneenä tuli kaikille tutut liikesarjat. Naamin vahvin osa-alue ja 7 n minuutin mittaista liikesarjaa horjumattoman vahvasti läpi heittämällä. Vesalla väsymys jo painoi ja tuli virhekin matkan varrella. Leevilläkin liikesarjat menivät hyvin arvosanoin läpi.

Lopussa olikin huipennuksena murskaukset, jossa Vesalla ja Naamilla oli 8 murskauksen sarjan. Sarjassa oli mukana isku ja potkutekniikoita yhteen tai useampaan puulevyyn. Paksuus vaihteli 1 ja 6 sentin väleissä. Leevillä oli yksittäisinä murskauksina useita eri tekniikoita ja selvitti sen osuuden lähes täysin pistein varmoilla esityksillä.

Mestarin antoivat kokonaisuudessaan kaikille Mudo Lohjan vyökokeisiin osallistuneille hyvät arvosanat. Jokaiselle tuli myös palautteena kehityksen paikkoja, joihin pitää erityisesti kiinnittää huomiota. Naam suoriutuminen oli erinomaisella tasolla. Naam on tällä hetkellä nuorin Suomalainen naispuolinen, joka on tähän mennessä saavuttanut kolmannen asteen 3.Dan mustan vyön Taekwondossa.