SM KULTA, HOPEA JA PRONSSI NAAMILLE

2.2.2020

Naam osallistui SM-kilpailuissa kolmeen eri sarjaan yksilöön, parisarjaan sekä ryhmäsarjaan. Jokaisesta tuli SM-mitali.

Lohjalaiset tytöt toivat kaksi Suomenmestaruutta Taekwondon SM-kilpailuista 1.2.

1.2. SM-viikkojen yhteydessä Joensuussa pidettiin Taekwondon Suomen mestaruuskilpailut.

Kilpailuun osallistui 145 kilpailijaa 22 eri seurasta ja tapahtumasta tuli myös suora televisiolähetys, joka löytyy myös YLE areenasta. Lohjalta osallistui kilpailuun kolme kilpailijaa.

Lohjan Mudon edustaja Naam Suomalainen, joka täyttää kesällä 18-vuotta, toi mitalisuoran kultaa, hopeaa ja pronssia. Tämä on jo 5. Suomenmestaruus neidille. Naam on tänä vuonna siirtynyt nuorten sarjasta aikuisten sarjoihin. Aikuisten sarjassa hän pääsi kohtaamaan itseään vanhempia ja kokeneempia kilpailijoita nuorena haastajana. Ilman ennakko-odotuksia tavoitteena oli tehdä paras mahdollinen oma suoritus, ilman sijoitus tavoitetta. Finaalissa naam yllätti kaikki, ottamalla ensimmäisen sijan iäkkäämpien kilpailijoiden nenän edestä niukin pistein. ”En vieläkään ymmärrä kuinka voitin. Tein vain parhaani ja samalla mietin, että on kolme sarjaa, joten kova urakka. Mietin säästelenkö, vai satasella alusta asti. No annoin mennä ja hyvä fiilis toi flown, rytmin ja tunteen. Tässä sitä nyt ollaan, toiset sanoo että voittajan on helppo hymyillä, itse olen iso kysymysmerkki. No tästä on hyvä jatkaa, olen naisten sarjassa vielä 12 -vuotta, joten aikaa riittää.”

Naam osallistui kolmeen eri sarjaan yksilöön, parisarjaan Mico Knutssonin kanssa sekä ryhmäsarjaan Eevi Huuskosen ja Mira Männyn kanssa.

Yksilösarjassa tavoiteltu kulta on se merkittävin. Siinä olikin tiukka kamppailu kovassa sarjassa. Joukossa edellisten vuosien Suomen mestari, EM- ja MM-kilpailujen Suomen maajoukkueiden edustajia aikaisemmilta vuosilta. Kokonaiskilpailun voitto tuli Naamille pistein 7,61, kun toiseksi tulleella Linda Räkköläisellä oli 7,59 ja Eevi Huuskosella 7,54.

Parisarjassa Naam oli Mico Knutssonin kanssa tullen hopealle. Mico on Naamia vuoden vanhempi ja viimevuonna he eivät olleet yhdessä kilpailemassa.

Pronssia tuli 3 hengen ryhmäsarjassa joukkueella Naam Suomalainen, Mira Mänty ja Eevi Huuskonen pistein 7,28. Suomen kilpailussa miesten ja naisten sarjat on yhdistetty ja voiton veikin miesten kokenut kolmikko Olli Siltanen, Christian Kamphuis ja Frans Salmi pistein 7,84. Toiseksi tuli Suomen viimevuotinen naisten maajoukkueryhmä Linda Räkköläinen, Nea Säynäjoki ja Elina Tikkanen pistein 7,47.

 

”Tänä vuonna Naam ei ole hakenut maajoukkueeseen yksilösarjan edustajaksi. Maajoukkue nimetään Tanskassa pidettäviin MM-kilpailuihin, jotka ovat toukokuussa. MM-kilpailujen näytöt tulee antaa kotimaan- ja ulkomaan kilpailuissa alkuvuonna. Tuo edellyttäisi nopealla aikataululla matkustamista Norjaan, Saksaan, Belgiaan, Itävaltaa ja Ruotsiin alkuvuonna kilpailemaan. Myös kotimaan kilpailut kuten nämä SM-kilpailut ovat yksi valintapisteitä antava kilpailu. Mutta opiskelun ja taloudellisen tilan vuoksi tänä vuonna saavat ulkomaankilpailut jäädä taka-alalle ja keskitymme harjoittelemiseen.” Kertoo Vesa Suomalainen, Naam isä, joka on Lohjan Mudossa Naamin valmentaja ja myös Suomen maajoukkueen joukkueenjohtaja.

Naam valittiin helmikuussa edellä kirjatusta huolimatta Toukokuussa 2020 Tanskassa pidettäviin MM-kilpailuihin edustamaan maatamme.

COVID-19 liikkumisrajoitusten vuoksi MM-kilpailut peruutettiin. Seuraavat MM-kilpailut ovat 2021 Koreassa. 

 

Lista Naam sarjojen finaalituloksista:

Naiset 18-30 -vuotiaat

1. Naam Suomalainen, Mudo Ry FIN, 7,61

2. Linda Räkköläinen, Helsingin Itsepuolustuskoulu FIN, 7,59

3. Eevi Huuskonen, Espoo Hwarang Team Ry FIN, 7,54

4. Nea Säynäjoki, Tampereen Kumgang Taekwondo Ry FIN, 7,34

5. Mira Mänty, Helsingin Itsepuolustuskoulu FIN, 6,83

 

Parit 18-30 -vuotiaat,

1. Budokwai, EHT, Eevi Huuskonen / Olli Siltanen, 7,76

2. EHT, Mudo Lohja, Naam Suomalainen / Mico Knutsson, 7,56

3. Budokwai, HIPKO, Frans Salmi / Linda Räkköläinen, 7,54

 

Ryhmät 18-30 -vuotiaat,

1. Budokwai, TU11, Olli Siltanen / Christian Kamphuis / Frans Salmi, 7,84

2. HIPKO, Kumgang, TU11, Linda Räkköläinen / Nea Säynäjoki / Elina Tikkanen, 7,47

3. EHT, HIPKO, Mudo Lohja, Naam Suomalainen / Mira Mänty / Eevi Huuskonen, 7,28

 

 

KUKA ON NAAM SUOMALAINEN

Naam Suomalainen,

synt 2002, asuu Lohjalla, seura MUDO ry,

* SM kulta 2020, 2018, 2017, 2016, 2015, SM hopea/pronssi 2020-2012,

* Pohjoismaiden Mestaruus kulta 2016, 2014, sekä hopea 2018, 2016, 2015, 2014.

* MM-Kilpailut 9. v 2018 ja 13. v 2016

* EM-Kilpailut Turkki 5. v 2019

* Naam on suorittanut Taekwondossa 3.Dan Vyöarvon, joka on harvinainen kolmannen asteen musta vyö.

 

 

 

https://www.ykkoslohja.fi/lohjalaiset-tytot-toivat-kaksi-suomenmestaruutta-taekwondon-sm-kilpailuista-1-2/