KORONA JA HARJOITTELU

24.10.2020

Harjoituksiin tulo on ehdottomasti kielletty, jos itsellä on pieniäkään oireita tai syytä epäillä COVID-19-tartuntaa, esimerkiksi lähipiirissä odotellaan testitulosta.

COVID-19 / KORONA OHJEISTUS

"Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky."
 

Nämä ohjeet koskevat harjoittelua seurassamme toistaiseksi. Harjoituksiin saa osallistua kerralla korkeintaan 50 henkeä turvaetäisyys huomioiden. 

Suositusraja on 20 henkilöä. Mitä pienempänä harjoitusryhmät pidetään, sitä parempi. Ohjeistus voi muuttua lyhyelläkin varoitusajalla. Toimitaan vastuullisesti ja pidetään tauti kurissa.

Olemme saaneet suosituksia liitolta, mutta viimekädessä vastuu harjoitustoiminnasta on seurallamme.

- Harjoituksiin tulo on ehdottomasti kielletty, jos itsellä on pieniäkään oireita tai syytä epäillä COVID-19-tartuntaa, esimerkiksi lähipiirissä odotellaan testitulosta.

- Koronavilkku-sovelluksen käyttö on erittäin suositeltavaa.

- Kädet on pestävä huolellisesti saippualla ja lämpimällä vedellä ennen ja jälkeen harjoituksen. Harjoituspaikassa on saatavilla käsidesiä.

- Aivastetaan ja yskitään omaan hihaan.

- Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa aina, kun se on mahdollista.

- Harjoitustilassa ovat vain harjoitukseen osallistuvat henkilöt. Katsojat, vanhemmat yms. odottavat harjoitustilan ulkopuolella. Jot vanhemmat ovat salin reunalla toivotaan pidettävän riittävää turvaväliä sekä kasvomaskia.

- Sisäharjoittelutiloja Tennarissa siivotaan tehostetusti.

- Sisällä harjoitellessa lyhennetään salissa vietettyä yhteistä aikaa mahdollisuuksien mukaan.

- Pyritään pitämään vähintään 1-2 metrin välimatka harjoittelijoiden välillä.

- Mahdollisuuksien mukaan suositaan sellaisia harjoitteita, joissa ei tarvita lähikontaktia.

- Jos harjoituksissa on lähikontaktiharjoitteita, tehdään ne mahdollisuuksien mukaan vakioparin kanssa.

- Mahdollisuuksien mukaan järjestetään harjoitukset vakioryhmille.

- Jos käytetään seuran yhteisiä harjoitusvälineitä, sama henkilö käyttää samaa välinettä koko harjoituksen ajan. Harjoituksen jälkeen harjoitusvälineet desinfioidaan.

- Omia harjoitusvälineitä ja etenkään juomapulloa ei lainata muille.

- Turhia huutamisia ja tuuletuksia (yläfemmat) vältetään.

- Harjoituksiin (saliin) saavutaan juuri ennen harjoituksen alkua ja lähdetään välittömästi harjoituksen päätyttyä.

- Vaatteet vaihdetaan kotona, jos mahdollista, eikä käytetä harjoituspaikan pukuhuoneita.

- Seuraa Lohjan sairaanhoitopiirin ja Lohjan kaupungin ohjeita ja suosituksia mm. maskien käytöstä.

- Jos harjoitusryhmän jäsenellä todetaan koronatartunta tai sitä on syytä epäillä, on noudatettava viranomaisten ohjeita ryhmän jäsenten karanteenin asettamisesta. Ohjeet löytyvät Olympiakomitean ohjeesta, jota noudatamme

- Harjoitusten järjestäjän on pidettävä kirjaa harjoituksiin osallistuneista mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi.

Seuramme on vastuussa riittävästä koronatartuntojen ennaltaehkäisystä ja turvallisuuden varmistamisesta THL:n, OKM:n ja lajiliittojen ohjeita noudattaen https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset

Toistaiseksi harjoituksia pidetään normaalisti aikataulujen mukaisesti. 

Seuraa sivujamme  www.mudo.fi , jonne päivitämme etusivulle aina harjoitusajat. 

Lisäksi käytämme tiedottamisessa Facebookin Messenger ryhmää – ”MUDO Vanhemmat”.

 

Taekwondo on olympialaji, joka tarjoaa kansainvälisestä kilpaurheilusta kiinnostuneille lähes rajattomat kehitysmahdollisuudet. Taekwondo on samalla myös perinteinen kamppailulaji, itsepuolustuslaji ja kuntoliikuntamuoto. Laji tarjoaa erittäin monipuolisen ja haastavan harrastuksen, jota kaiken ikäiset voivat harjoitella omien tavoitteiden ja kiinnostuksen mukaisesti. Taekwondossa on useita osa-alueita, mm. ottelu, liikesarjat, itsepuolustus ja murskaus.

 

 

Mudo ry on Lohjalla toimiva voittoa tavoittelematon urheiluseura, jossa harjoitellaan Taekwondoa monipuolisesti kaikenikäisten kanssa. Harjoittelemme liikunnan ilosta, itsemme kehittämiseksi, hyvässä fyysisessä ja henkisessä kunnossa pysymisen vuoksi, osalla tavoitteena kilpaileminen ja joillakin ihan huippu-urheilu. Harjoituksissa haluamme, että kaikilla on pilke silmäkulmassa ja oma into harjoitella mukana.

 

MUDO ry

= = = found us = = contact us = = found us = = contact us = = =

MUDO ry    www.mudo.fi

SÄHKÖPOSTI   mudo.lohja@gmail.com

FACEBOOK   https://www.facebook.com/MUDOLohja

 

MESSENGER    MUDO Vanhemmat