Vesa Suomalainen, 4 Dan

LOHJA Vesa Suomalainen

(4.dan, Kukkiwon 3rd class Taekwondo Instructor)

Vesa Suomalainen on nuoruudessaan ollut kova junioriurheilijana ja uintimitalisti useina vuosina 80-luvulta. Oman uintiuran loputtua Vesa jatkoi lähes 10 vuoden ajan lasten ja nuorten valmentajana, suorittaen myös seuraohjaajan ja SVUL-lajivalmentajan tutkinnot. Kamppailulajeista harrastuksiin ovat kuuluneet myös Judo, Hankido, Hankumdo ja Hapkido. Taekwondo on kuitenkin vienyt sydämen ja samalla myös koko perhe on löytänyt tien harrastuksen pariin.

Vesa on valmistunut Koreassa Foreigner's Taekwondo Masters and Instructor -kurssilta 2015.
Lisäksi hän on suorittanut Suomen Taekwondoliiton junioriohjaaja tutkinnon ja on toiminut opettajana Taekwondossa ollen myös Naam Suomalaisen henkilökohtainen valmentaja. Naam on 2002 syntynyt Taekwondo lupaus, nuoresta iästään huolimatta voittanut viidesti SM-kultaa liikesarjoissa (Cadet, Junior sekä U30F-sarjoissa) sekä neljänä vuotena mitaleja Pohjoismaiden Mestaruuskilpailuista myös PM kultaa veljensä Keni Suomalaisen kanssa 2016. Vuonna 2016 Naam osallistui liikesarjojen MM-kilpailuihin ja sijoittui pisteillä katsottuna jaetulle 13 sijalle, kun 12 pääsi finaalikierroksille sekä vuonna 2018 MM-kilpailuissa 9 sijalla.

Vesa on kulkenut liikesarjamaajoukkueen kanssa vuodesta 2014 alkaen ja toiminut vuodesta 2017 alkaen Suomen maajoukkueen joukkueenjohtajana kiertää lähes kuukausittain maajoukkueen leireillä ja kilpailuissa joukkueen kanssa. Tämä on tuonut hyvää kokemusta huippuvalmentajien ja kilpailijoiden toiminnasta ympäri maailmaa, ja sitä keträttyä tietoa hän on jakanut harrastajille ja kilpailijoille avoimesti.

Taekwondon ohjauksen lisäksi Vesa toimii liikesarjatuomarina ja on aktiivisesti mukana Suomen Taekwondoliiton toiminnassa edistäen Taekwondon kehittämistä kansallisella tasolla arvostetuksi ja näkyväksi urheilulajiksi, joka tarjoaa laadukkaita liikunta- ja urheilupalveluita kaikenikäisille.

Suomen Taekwondoliiton luottamustehtävät
2013 - Liikesarjatuomarina (B-luokitus 2015)
2014 - 2017 Harrastajavaliokunta (2015-2017 puheenjohtajana)
2015 ja jatkuu - Kilpailukoordinaattori Liikesarjat
2017 ja jatkuu - Liikesarjamaajoukkueen joukkueenjohtaja
2021 ja jatkuu - Liikesarjavaliokunnan jäsen

Vesa on käynnistänyt Jari Seppälän kanssa Mudo ry:n toiminnan 2014,
toimii Mudo Lohjan pääopettajana sekä hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2014 alkaen, eli jo 9 vuotta.

 


Kansalliset kunniamaininnat


Vuoden 2023 Urheiluteko - 2.12.2023

Team Finland joukkueenjohtajana, Suomen Taekwondoliitto ry

Taustavoima - Urheilugaalassa 12.1.2023

”Teidät on valittu lajiliittonne, Suomen Taekwondoliitto ry, Taustavoima-palkinnon saajaksi Urheilugaalassa 2023.

TAUSTAVOIMA on lajin pitkäaikainen toimija, jonka panos on ollut poikkeuksellisen merkittävä lajissaan ja suurella lajisydämellään ollut mukana lajin pitkäaikaisessa kehittämisessä.”

Opetusministeriön myöntämä Ansiomitali Kullatuin Ristein.

"Suomalaisen liikuntakulttuurin eteen tehdystä työstä", Opetusministeriön toimesta myönnetty 7.3.2023 ansiomitali.

Vuoden 2021 Urheiluteko - Liikesarjamaajoukkueen ansio